CMT inregistreaza un nou proiect pentru perioada 2016-2020

Cluster Mobilier Transilvan – cluster inovativ de interes european” este titlul ultimului proiect depus de asociatia noastra in cadrul Programului Operational de Competivitate, la categoria clustere de inovare.

Deoarece cercetarea ocupa un loc important in strategia noastra pe termen lung, ne propunem prin acest proiect infiintarea a doua laboratoare, unul de cercetare pentru materiale din plastic si compozit, necesare in industria mobilei (in parteneriat cu Napochim si Ax Perpetuum) si altul de cercetare a acoperirilor functionale (in parteneriat cu INCDTIM si Salice). De asemeni, urmarim posibilitatea finantarii unor servicii de consultanta pentru inovare si asigurarea exploatarii clusterului. Intervalul vizat este 2016-2020.

Deoarece conform Biroului Regional Cluj pentru Regiunea Nord-Vest al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare procesul de evaluare si selectie va dura pana in cursul lunii noiembrie, speram ca pana la sfarsitul acestui an sa avem un raspuns favorabil in privinta finantarii.