Cluster Mobilier Transilvan Si-A Asigurat Sustenabilitatea Pentru Urmatorii 5 Ani

Trei clustere din Regiunea de Nord-Vest au fost desemnate castigatoare cu cele mai mari punctaje din lista de 7 admise la competitia nationala POC 2014-2020 Actiunea 1.1. Mari Infrastructuri de Cercetare – Clustere de inovare: Cluster Agro Transilvania, TREC – Transylvania Energy Cluster si Cluster Mobilier Transilvan.

CLUSTER MOBILIER TRANSILVAN a obtinut finantare in cadrul apelului evidentiat mai sus. Prin intermediul acestui proiect se vor realiza infrastructuri deschise de cercetare si inovare pentru materialele din plastic si compozit, folosite in industriei mobilei (in parteneriat cu Napochim si Ax Perpetuum) si altul de cercetare in domeniul acoperirilor functionale (in parteneriat cu INCDTIM si Salice), iar exploatarea clusterului va fi asigurata in parteneraiat cu firma de consultant Hygia Consult.

Membrii clusterului vor beneficia prin proiect inclusiv de servicii de inovare, suport si internationalizare. Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani, iar bugetul avut la dispozitie este de aproximativ 2,6 miloane euro.