Finantarea Cluster Mobilier Transilvan prin fonduri europene in perioada 2015-2020. Oportunitate de finantare de pana la 7,5 milioane de euro.

 

Deoarece o noua sesiune de finantare prin fonduri europene este pe punctul sa se deschida, membrii Cluster Mobilier Transilvan se vor intalni vineri, 29 mai 2015, la o masa rotunda pe tema „Finantarea Cluster Mobilier Transilvan prin fonduri europene in perioada 2015-2020. Oportunitate de finantare de pana la 7,5 milioane euro”.

Exista mai multe directii in care se poate actiona pentru obtinerea unor finantari:

  1. Investiții pentru dezvoltarea de noi facilități CD comune în clusterele de inovare și/sau modernizarea facilităților CD comune existente (departamente/centre/laboratoare de cercetare-dezvoltare comune, care aparțin clusterului, deși pot fi localizate fizic în cadrul unui sau unor partener/i din cadrul clusterului);
  2. Activități de inovare în clustere (obţinerea, validarea și protejarea brevetelor și altor active necorporale care aparțin clusterului, detașarea de personal cu înaltă calificare în organizația clusterului, achiziția de servicii de consultanță în domeniul inovării și achiziția de servicii de sprijinire a inovării);
  3. Activități de exploatare pentru sprijinirea funcționării clusterelor (animarea și promovarea clusterului, gestionarea instalațiilor clusterului, organizarea de programe de formare, ateliere, conferințe).

De aceea obiectivul pentru aceasta masa rotunda este de a stabili un plan de actiune, membrii cluster-ului intalnindu-se pentru a discuta si lamuri ultimele aspecte legate de aceasta sesiune de finantare, pentru a putea astfel sa ia o decizie finala.