CMT INREGISTREAZA UN NOU PROIECT CU PARTENERI DIN 4 TARI, IN CADRUL PROGRAMULUI TRANSNATIONAL DUNAREA 2014-2020

Prezentul proiect” HEMP – a pawn to the new industrial revolution” (HEMP7), are la baza cooperarea transnationala, avand ca obiectiv consolidarea cooperarii prin intermediul unor actiuni care conduc la dezvoltarea teritoriala integrata, prin imbunatatirea politicilor publice si a cooperarii institutionale.

CMT, ca lider al consortiului a initiat proiectul „Canepa – un pion la noua revolutie industriala”, alaturi de alte 6 clustere  partenere, din 4 tari (care reprezinta interesele a 353 de entitati, dintre care 41 sunt entitati de CDI, avand o cifra de afaceri de peste 2 miliarde €), din regiunea Dunarii -Romania, Bulgaria, Ungaria, Serbia. Acesta a pornit de la nevoia de competitivitate a industriei din Europa.

Valoarea totala a proiectului este de 3.150.000 de euro, iar perioada de implementare este de 30 luni. Etapele principale ale proiectului vor fi: desfasurarea unor activitati de cercetare, dezvoltare, inovare; program de schimb de cunostinte; elaborarea unei strategii comune a consortiului;  sprijin pentru implementarea rezultatelor de cercetare, dezvoltare, inovare.

Dintre rezultatele urmarite amintim obtinerea unor noi produse, materiale avansate sau compozite, dezvoltarea unui lant de valore intersectorial, pornind de la productia de canepa, precum si strategia comuna a consortiului de crestere a accesului la oportunitatile de finantare pentru introducerea unor rezultate in productie; acestea confera proiectului o abordare integrata.