Clusterul Panfa in vizita in Romania

La sfarsitul lunii iulie Cluster Mobilier Transilvan a primit in cadrul unui schimb de experiente vizita omologilor maghiari de la Clusterul Panfa. Vizita delegatiei din Ungaria s-a desfasurat de-a lungul a doua zile si a avut ca scop o mai buna cunoastere a activitatii comune celor doua clustere.

Activ pe piata din 2001, Panfa este al doilea cluster infiintat in Ungaria. Are ca arie de interes industria lemnului si de mobilier desfasuradu-si activitatea in una dintre cele mai impadurite zone ale Ungariei. Dupa 10 ani de activitate s-a reorganizat, capatand un suflu nou si aratand o deschidere tot mai mare pentru proiecte si colaborari in afara granitelor, in comunitatea europeana si un interes activ pentru calitate si inovatie.

In prima zi, joi 23 iulie, delegatia maghiara a vizitat fabrica firmei Salice in Huedin. Printre principalele produse ale Salice se regasesc accesorii de mobilier, feronerie, PAL si MDF, mese si scaune.

Vineri, 24 iulie, a avut loc o intalnire cu reprezentantii firmelor Perpetuum Ax, Antares, Promptinter, Trend Furniture, Smart Furniture, MOW – Made of Wood SRL, clusterul Mobilier Transilvan. Gazda acestei reuniuni a fost ICCIA Cluj.

Intregul eveniment a fost realizat printr-un program sustinut de Enterprise Europe Network. Aceasta este o retea international ce faciliteaza prin centrelor locale sprijinul pentru intreprinderile mici si mijlocii in extinderea si consolidarea activitatii pe piata europeana si dincolo de ea. Peste 3000 de experti consiliaza din 2008 mai bine de 2 milioane de IMM-uri pentru o mai buna integrare si dezvoltare in afaceri la nivel european si mondial.

Desi scurta, aceasta vizita a fost extrem de benefica pentru ambele parti, cele doua clustere putand sa isi puna in oglinda activitatea, dar si sa puna bazele unor relatii mai stranse si viitoare proiecte comune.