Arhiva categoriei: Cursuri

Curs Excel

Ca urmare a nevoilor identificate la nivel de cluster, în perioada 20-22 septembrie 2017,  Cluster Mobilier Transilvan a organizat, în parteneriat cu Agora Consulting un curs de Excel pentru utilizatori avansați. Trainerul invitat a fost dl. Mihai Babici, iar cursul s-a ținut la sediul SALICE COMPROD, din Cluj-Napoca, str. Calea Baciului, nr. 2-4, în intervalul 17.00-20.30, în toate cele 3 zile din septembrie.

Cursul a fost structurat în 3 module: functii avansate, tabele pivot si grafice sofisticate .

Feedback-ul celor care au participat la curs a fost cât se poate de favorabil.

 

Organizare curs de Tehnica Comenzii Numerice – operator CNC

Pentru a veni in intampinarea nevoilor de formare ale angajatilor firmelor membre, in lunile mai-iunie 2017,  Cluster Mobilier Transilvan, impreuna cu Facultatea de Ingineria Lemnului din Brasov a organizat un curs destinat operatorilor CNC.

Cursul a fost sustinut de catre  lectori din cadrul facultatii si s-a desfasuat atat in Brasov cat si in Cluj-Napoca, avand o durata de 48 ore, cu impartire intre componenta teorectica si cea practica.

Dintre reprezentantii firmelor membre in cluster au participat un numar de 6 persoane cu specializare tehnica.

Curs – Vanzari Dificile

Colaborarea Cluster Mobilier Transilvan cu Business Management and Marketing academy va continua si in luna iulie cu un nou curs personalizat pentru membrii cluster-ului, de aceasta data pe tematica de vanzari. Mai exact, este vorba despre un curs de abordare a vanzarilor dificile, care va avea loc ca de obicei in doua etape: 7 si 14 iulie 2015.

Cursul se adreseaza consultantilor in vanzari, managerilor de vanzari si oricaror altor persoane din cadrul cluster-ului interesate de imbunatatirea procesului de vanzare in contextul unei piete, vizand-o pe cea de mobilier,unde vanzarea devine din ce in ce mai dificila. O piata in care competitia este numeroasa, iar produsele sunt similare, astfel ca lupta se duce aproape numai in jurul pretului. In care clientii sunt sau nu hotarati, caz in care este necesara pregatirea lor pentru a intelege si accepta ce este mai potrivit pentru ei, fiind astfel foarte bine informati si devenid ulterior duri negociatori in orice aspect al vanzarii. Unde durata mare a procesului de vanzare si costurile considerabile presupun un consum mare de timp si energie, ceea ce poate genera o stare de stres si frustrare.

In aceste conditii, cursul isi propune sa gaseasca raspunsuri concrete la doua intrebari esentiale pentru omul de vanzari: “CE trebuie sa fac, si CUM?” pentru a imbunatati rezultatele si a avea o activitate eficienta, cu costuri cat mai mici si nivel minim de stres.

Fiind vorba de un curs interactiv, accentul se va pune foarte mult pe discutii si prezentari pornind de la studii de caz si exemple concrete de situatii. Urmarind fiecare etapa a proceselor de vanzare si marketing, se va face analiza elementelor de baza in vanzari, precum si a tehnicilor de abordare specifice fiecarei etape. Se va analiza procesul de vanzare din perspactiva clientului si din perspactiva omului de vanzari. Se va evidentia diferenta dintre vanzarile reactive si cele proactive. Se va discuta despre vanzarile adaptate la profilul clientului si despre tratarea obiectiilor in vanzari. Nu in ultimul rand, se va face un inventar al instrumentelor de analiza si planificare pe care oamenii de vanzari le au la dispozitie pentru a isi optimiza timpul si resursele.

Tinand cont de feed-back-ul primit la evenimentele anterioare si de entuziasmul cu care a fost primita si propunerea pentru acest curs, se anunta o noua sesiune de discutii interesante si utile pentru toti participantii.

INTELIGENTA EMOTIONALA SI COMUNICAREA EFICIENTA

Acesta a fost cel mai recent curs organizat de Cluster Mobilier Transilvan pentru toti membrii sai dornici sa aprofundeze o tema foarte actuala. In conditiile unui mediu de afaceri din ce in ce mai dinamic si interactiv, o comunicare eficienta este un atu important. Asa ca acest subiect s-a bucurat de un interes deosebit.

Cursul a fost structurat in doua parti de cate 3 ore si s-a desfasurat la Cluj Napoca in 14 si 21 mai 2015. Cei 33 de participanti au fost atat reprezentanti ai managementului, implicati in dezvoltarea echipei si care urmaresc o mai buna comunicare cu subalternii si celalalte departamente, cat si angajati implicati in vanzari, achizitii sau relatii cu clientii.

Subiectele tratate de-a lungul celor doua parti ale cursului s-au axat mai ales pe comunicare. In conditiile in care doar 7% din comunicare este verbala, raman 93 de procente care trebuiesc in primul rand identificate (recunoscute ca fiind forme de comunicare), intelese (interpretate corect) si apoi folosite in favoarea noastra.

Tipurile de inteligenta si importanta lor in comunicare au fost un alt subiect de mare interes de-a lungul cursului. Pornind de la inteligenta emotionala si eficienta in comunicare s-a discutat pe rand despre barierele in comunicare – moduri de a le recunoaste, gestiona si depasi. Despre rezolvarea conflictelor prin comunicare si rolul acesteia in negociere. Nu in ultimul  rand, despre persuasiune si manipulare – in si prin comunicare.

Conform aprecierii generale, cursul a fost un succes, mai ales ca s-a dovedit unul deosebit de interactiv. Toti participantii au contribuit cu numeroase exemple practice si utile care au imbogatit experienta fiecaruia. Trainer-ul Brandusa Muresan (BMM Consulting) a fost de asemenea apreciata pentru modul deosebit in care a reusit sa ii atraga pe fiecare in conversatie si sa sublinieze fiecare detaliu relevant fara sa perturbe cursul firesc al discutiilor.

Cei mai multi dintre membrii cluster-ului care au participat la acest curs si-au exprimat la final nerabdarea de a aplica cele invatate in cele doua sesiuni, atat in viata privata cat si in mediul profesional.

Curs de managementul timpului

Deoarece sustine dezvoltarea personala a angajatilor si a colaboratorilor sai, Cluster Mobiler Transilvan  a organizat in parteneriat cu BMM Academy un curs interactiv de Time Management. Pe parcursul a doua zile manageri si angajati au fost invitati sa participe la un curs deschis pe o tematica de interes atat la nivel de business, cat si la nivel personal.

Pentru a putea accepta cat mai multi participanti, cursul s-a desfasurat pe parcursul a doua zile. Prima parte a avut loc in 29 ianuarie intre orele 15-18, iar a doua parte o saptamana mai tarziu, in 5 februarie, in acelasi interval orar. Cei 25 de participanti s-au reunit in sala de conferinte a Facultatii de Mecanica din Cluj Napoca, intr-o atmosfera degajata si prietenoasa, dar profesionista in egala masura. Cursul a fost prezentat de Brandusa Muresan, un trainer cu experienta al BMM Academy, cu recomandari excelente din partea colaboratorilor anteriori, printre care se numara Nokia, ING sau Transcarpatica.

In ce priveste temele abordate, acestea au atins dupa cum spuneam atat planul personal, prin identificare de exemplu a hotilor de timp si a modalitatilor de interventie si prevenire, dar mai ales spatiul de afaceri, managementul timpului in proiecte si management prin proiecte, instrumente de analiza, planificare si control pentru cresterea productivitatii.

Feedback-ul primit in urma acestui curs a fost unul pozitiv. Participantii au apreciat atat tema abordata, cat mai ales atmosfera deschisa si sistemul interactiv, care au facilitat o mai usoara asimilare a informatiilor datorita discutiilor cu aplicatii practice.

Datorita acestor raspunsuri favorabile, Cluster Mobilier Transilvan a decis sa continue organizarea acestor cursuri. Ele se vor tine cel mai probabil lunar si vor aborda alte teme de interes pentru toti membrii: vanzari, finante, dezvoltare personale etc. Cursurile sunt gratuite, fiind sustinute prin proiectul de dezvoltare a Cluster Mobilier Transilvan