INTELIGENTA EMOTIONALA SI COMUNICAREA EFICIENTA

Acesta a fost cel mai recent curs organizat de Cluster Mobilier Transilvan pentru toti membrii sai dornici sa aprofundeze o tema foarte actuala. In conditiile unui mediu de afaceri din ce in ce mai dinamic si interactiv, o comunicare eficienta este un atu important. Asa ca acest subiect s-a bucurat de un interes deosebit.

Cursul a fost structurat in doua parti de cate 3 ore si s-a desfasurat la Cluj Napoca in 14 si 21 mai 2015. Cei 33 de participanti au fost atat reprezentanti ai managementului, implicati in dezvoltarea echipei si care urmaresc o mai buna comunicare cu subalternii si celalalte departamente, cat si angajati implicati in vanzari, achizitii sau relatii cu clientii.

Subiectele tratate de-a lungul celor doua parti ale cursului s-au axat mai ales pe comunicare. In conditiile in care doar 7% din comunicare este verbala, raman 93 de procente care trebuiesc in primul rand identificate (recunoscute ca fiind forme de comunicare), intelese (interpretate corect) si apoi folosite in favoarea noastra.

Tipurile de inteligenta si importanta lor in comunicare au fost un alt subiect de mare interes de-a lungul cursului. Pornind de la inteligenta emotionala si eficienta in comunicare s-a discutat pe rand despre barierele in comunicare – moduri de a le recunoaste, gestiona si depasi. Despre rezolvarea conflictelor prin comunicare si rolul acesteia in negociere. Nu in ultimul  rand, despre persuasiune si manipulare – in si prin comunicare.

Conform aprecierii generale, cursul a fost un succes, mai ales ca s-a dovedit unul deosebit de interactiv. Toti participantii au contribuit cu numeroase exemple practice si utile care au imbogatit experienta fiecaruia. Trainer-ul Brandusa Muresan (BMM Consulting) a fost de asemenea apreciata pentru modul deosebit in care a reusit sa ii atraga pe fiecare in conversatie si sa sublinieze fiecare detaliu relevant fara sa perturbe cursul firesc al discutiilor.

Cei mai multi dintre membrii cluster-ului care au participat la acest curs si-au exprimat la final nerabdarea de a aplica cele invatate in cele doua sesiuni, atat in viata privata cat si in mediul profesional.